Teine nädal

 Pagerid

Lihtsa Google otsinguga leiab, et "pagerid" leiutati aastal 1921 Motorola firma poolt. Vaatamata nende üllatavale vanusele, on pagerid kasutuses tänase päevani haiglates. Neid kasutatakse haiglates kuna tavalised mobiilseadmed ei ole niivõrd kindlad ning pagerid on haiglates kasutamiseks palju kindlamad. Kuid kuidas saab eelmise sajandi tehnoloogia olla niivõrd parem tehnoloogiast mille põhiline areng oli selles sajandis? Saladus peitub selles kuidas pagerid infot edastavad. Raadiosaatjad saadavad kõrge sagedusega raadiolaineid, mis suudavad efektiivselt läbida haiglaseinasid. Tänapäevaste mobiilseadmete kasutamisel võib sõnumi kohale jõudmine tõrkuda või võtta rohkem aega kui pageriga.

Paberkaartide väljasuremine

Kuni 2004. aastani kasutati autoga liikumisel ja muidu reisides paberkaarte, kuid peale seda kui Google ostis kahelt Austraalia päritolu arendajalt kaardiprogrammi, mida tuntakse tänapäeval google mapsina. Enne google mapsi, leidus peaaegu igal pool paberkaarte(nt bensiinijaamad). Nüüd leiduvad paberkaardid ainult kohtades, kus on palju turiste, ja seda ka mitte eraldi kaardi vaid mõne brošüüri näol. Tänapäevasem google maps on saadaval nii arvutis kui ka telefonios ja selle üks suurimaid eeliseid üle paberkaardi on see, kuidas maps on integreeritud erinevatesse veebilehtedesse ja muudesse äppidesse. Ja ei saa mainimata jätta ka kõige tähtsamat erinevust, nimelt see, et mapsiga näeb kasutaja oma asukohta reaalajas.

Viited:

[1]Spok, Is modern paging an oxymoron? How pagers work in 2020. Loetud aadressil: https://www.spok.com/blog/how-pagers-work/ Kasutatud 07.09.2021

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Üheteistkümnes nädal

Viies nädal

Esimene nädal