Kümnes nädal

 Selles blogis kirjutan arvustuse järgmisest tekstist: How To Become A Hacker (catb.org)

Millest tekst räägib?

Tekst on kirjutatud Eric Steven Raymondi poolt kirjutatud ning räägib põhiliselt sellest, mida tähendab olla häkker. Kui kirjeldada teksti sisu natuke täpsemalt, siis räägib tekst järgnevast: Kuidas defineerida sõna häkker, kuidas saada häkkeriks, mida tähendab olla häkker ühiskondlikus kontekstis.

Mida tähendab "häkker"?

Raymond seletab lahti arusaamatust sellest, et sõna "häkker" kirjeldab kedagi, kes digitaalselt murrab sisse kohtadesse kuhu ta ei tohiks ligi pääseda. Raymond toob võrdluseks selle kuidas sisse murdmine nt mõnda serverisse teeb inimese sama palju häkkeriks nagu autosse sisse murdmine teem kellegi mehaanikuks. "Häkker" tähendab pigem kedagi, kes leiab ja ehitab lahendusi probleemidele, mis tähendab seda, et häkkeriks olemine ei ole piiratud ainult IT valdkonda, vaid on võimalik ka mujal.

Kuidas saada häkkeriks?

See on midagi, mida ma ei taha üksikasjaliselt siin blogis edasi rääkida, kuna see käsitleb väga spetsiifilisi tööriistasid, sõltub sellest milline IT maailm hetkel välja näeb ning on lõpuks suures osas autori arvamus sellest, kuidas kõige paremini kedagi häkkeriks õpetada.

Häkkerite ühiskondlik pool

Raymond kirjutas palju sellest, kuidas tuleks käsitleda nö lahendusi probleemidele, mida häkkerid ehitavad. Sisuliselt see tähendab seda, et häkkerid usuvad, et neid loodud lahendusi tuleks jagada võimalikut vabalt ja avatult. Vastuolus sellega, kuidas suured firmad nagu nt Apple seda teevad. Samuti rõhutas Raymond seda, et saada häkkeriks peab olema tunnustatud häkkeriks ka kellegi poolt, kes on juba osa häkkerite kogukonnast.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Üheteistkümnes nädal

Viies nädal

Esimene nädal